Rebula extreme
Sortni sestav:
Rebula
Letnik:
2016
Vinorodno področje:
vinorodna dežela Primorska, vinorodni okoliš Vipavska dolina
Vinograd:
Gmajnica
Trgatev:
ročna, po biodinamičnem koledarju
Število steklenic:
1450
Alkohol:
12,5
Priporočena temperatura serviranja:
14 - 18°C
Certifikat:
ekološki in biodinamični – Demeter
Pakiranje:
karton 6×0,75l ali 12×0,75l
Predelava
Ročna trgatev biodinamično pridelanega prezrelega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu. Pecljanje in petinštirideset dnevna maceracija grozdne drozge. Blago stiskanje in spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami v velikem sodu. Spontan biološki razkis. Vino zori dve leti na lastnih drožeh v velikem tradicionalnem sodu. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Opis vina
Barva je jantarno rumena. Vonj je zelo intenziven in razkošen. Na Prepoznamo kompleksnost in preplet arom suhega sadja, suhega cvetja, začimb, mediteranskih dišavnic, smole in medu. Elegantno vino polnega telesa. Čvrst taninski oprijem izkazuje njegovo dolgoživost. Vino je harmonično, zaokroženo, mineralno in z izredno dolgim pookusom.