Barbera selection
Sortni sestav:
Barbera
Letnik:
2022
Vinorodno področje:
vinorodna dežela Primorska, vinorodni okoliš Vipavska dolina
Vinograd:
Preske, Zavrh
Trgatev:
ročna, po biodinamičnem koledarju
Število steklenic:
4133
Alkohol:
14,0
Priporočena temperatura serviranja:
15 - 18°C
Certifikat:
ekološki in biodinamični – Demeter
Pakiranje:
karton 6×0,75l ali 12×0,75l
Predelava
Ročna trgatev biodinamično pridelanega grozdja, s selekcijo grozdov v vinogradu. Dolga maceracija in spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami. Spontan biološki razkis. Vino zori leto in pol na drožeh v tradicionalnem velikem hrastovem sodu. Stekleničeno je brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla.
Opis vina
Barva je rubinasto rdeča z vijoličnimi odtenki, izredno globoka. Vonj je zelo intenziven in fin. Ob segrevanju se nam vino počasi odpira. Prepletajo se kompleksne arome po zrelih robidnicah, borovnicah, temnih gozdnih sadežih, podrasti, mediteranskih dišavnicah in usnju. Elegantno vino polnega telesa ima bogat, poln okus, z dolgim pookusom in izrazito svežino.