CASTRA

Sortni sestav: rebula, zelen, pinela

Predelava: Ročna zgodnja trgatev biodinamično pridelanega grozdja. Kratka maceracija grozdne drozge, prešanje in dekantacija mošta. Spontana fermentacija in zorenje  vina v jeklenih tankih, na odmrlih kvasovkah. Penina je pridelana po klasičnem postopku s sekundarno alkoholno fermentacijo v steklenici in podaljšanim odležavanjem na kvasovkah. Degožiranje brez odpremnega likerja in zorenje v steklenici najmanj 6 mesecev.

Opis vina: Barva zlato rumena, z zelenimi odtenki, briljantna. Iskrivost poudarjajo filigransko drobni mehurčki, ki so intenzivni in obstojni. Vonj je zelo intenziven, fin. Prepletajo se arome po citrusih, breskvah, mediteranskih dišavnicah, v ozadju pa brioš in kruhova skorjica. Na okus elegantna penina s prijetno svežino in mineralnostjo, poskus je izjemno dolg in čist.

Priporočena temperatura serviranja: 6 - 8°C

Nagrade

Naročanje na novice >